Gimcanes de Natura

Gimcanes d’orientació a la natura, adaptades a les necessitats dels diferents nivells educatius, i pensades per què els alumnes aprenguin a conèixer i interactuar amb el seu entorn d’una manera pràctica, dinàmica i divertida. Les proves reforcen els conceptes d’orientació i cartografia així com la descoberta de l’entorn, a l’hora que els ajuden a valorar i millorar la relació amb els seus companys i amb els adults.

Es proposen diferents activitats segons el nivell educatiu:

– Cicle Inicial i Mitjà de Primària: Activitat molt pràctica i dinàmica on els/les alumnes hauran de completar una gimcana per equips, havent de superar diferents proves per aconseguir l’objectiu proposat, tot comptant amb mapes, dossiers i diferents materials. L’activitat es realitza al Parc de Terramar, a Sitges, essent aquest un indret tancat molt adequat i adaptat a l’edat dels participants. També es pot realitzar en altres parcs urbans segons les necessitats de l’escola.

– Cicle Superior de Primària i Educació Secundària: Gimcana d’orientació per equips on cada equip, amb l’ajuda d’un mapa del terreny de joc i una brúixola, ha de localitzar diferents proves i realitzar-les amb el temps establert. Cada equip comptarà amb el seu mapa, brúixola, walkie-talkie, dossier i materials varis per a poder completar l’activitat.  L’activitat es realitza al Parc del Garraf, l’escola pot escollir entre els 2 espais disponibles, al Pla de Querol o Can Girona.