Excursions Educació Infantil

Els nostres Parcs i Espais Naturals:

 1. Espais Naturals del Delta de Llobregat.
 2. Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.
 3. La Pleta: descobrint el Parc Natural del Garraf.
 4. Parc Natural del Montseny.

Altres paratges:

 1. Estanys de Sils.
 2. La vida al Mar.
 3. El Port i la llotja del peix.

 

 1. Espais Naturals del Delta del Llobregat.

Fem un itinerari guiat per un/a educador/a ambiental i coneixedor de la zona. Identifiquem les plantes segons les formes, les olors i el gust. Observem i escoltem els animals característics de la zona. Dintre de la reserva observem les aus aquàtiques en el seu medi natural.

img_20180529_201912

 

 1. Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.

Itinerari on observem en els diferents aguaits, les aus aquàtiques en llibertat. En els tancats veiem la llúdriga, les daines, les cigonyes, les vaques marineres i els ases. Gaudim de la diversitat de flora del parc natural.

aiguamolls

 

 1. La Pleta: descobrint el Parc Natural del Garraf.

Veiem la típica vegetació del Massís del Garraf i coneixem els orígens del Parc Natural del Garraf, així com la seva flora i fauna, i les característiques que presenten. Expliquem que és una reforestació, la importància que tenen en els Parcs Naturals, les conseqüències dels incendis i com prevenir-los.

pleta

 

4 . Parc Natural del Montseny

Veiem l’audiovisual sensitiu i visitem la fageda i la castanyeda, típics del bosc centreuropeu. Tot seguit anirem al pantà de Sta. Fe, per observar l’ecosistema aquàtic.

montseny

 

 1. Estanys de Sils.

Ens aturem als diferents observatoris, per identificar els ocells aquàtics i estudiar el conjunt de la fauna i la flora. Visitem el museu de l’estany per conèixer la història, passat, present  i futur, d’aquest espai natural.

sils

 

 1. La vida al mar.

Estudiarem la biodiversitat marina del litoral, tot recollint restes d’animal i plantes marines de la platja. Veurem la problemàtica ambiental del nostre mar i que podem fer per resoldre- ho. L’activitat es podrà fer a Sitges, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Blanes i l’Escala. Es pot complementar amb la sortida “La llotja del peix”.

 1. El Port i la llotja del peix.

Veurem el funcionament intern de la venda de peix a les llotges de les nostres costes. Estudiarem els tipus d’arts i ormeigs que s’utilitzen a la Mediterrània i l’impacte que tenen sobre el litoral català. L’activitat es podrà fer a Vilanova i la Geltrú, Blanes i l’Escala. Es pot complementar amb la sortida “La vida al mar”.